De bedste kunstattraktioner i Danmark

De bedste kunstattraktioner i Danmark

Danmark har et rigt kulturliv, og der er masser af kunstattraktioner at opleve i alle dele af landet. I København finder du for eksempel Louisiana Museum of Modern Art, der er et af verdens førende museer for moderne kunst. Her kan du se værker af store kunstnere som Pablo Picasso, Andy Warhol og Jackson Pollock. Hvis du er mere interesseret i dansk kunst, kan du besøge ARoS Aarhus Kunstmuseum, hvor du kan se værker af danske kunstnere som Jens Ferdinand Willumsen og Asger Jorn. Hvis du vil opleve kunst på Fyn, kan du med fordel besøge Kunstmuseum Brandts, der udstiller klassisk, moderne og samtidigt kunst. Når det kommer til booking af billetter og aktiviteter i Danmark kan du med fordel besøge hellotickets.dk og købe billetterne online til en god pris.

ARoS Kunstmuseum i Aarhus

ARoS Kunstmuseum i Aarhus er et af de største kunstmuseer i Danmark, og det ligger midt i hjertet af Aarhus. Museet blev grundlagt i 1859, og det huser en af verdens største samlinger af dansk kunst fra det 19. århundrede til i dag. ARoS har også en række internationale udstillinger, der viser kunst fra hele verden. I 2016 åbnede museet “Your rainbow panorama”, som er en 150 meter lang gangbro med farvede glasvægge, der giver besøgende en unik udsigt over hele byen. Museet har en lang forskellige særudstillinger hvert eneste år, og derudover udstiller ARoS også et skiftende udpluk af museets kunstsamlinger, der består af over 8.000 kunstværker.

Kunstmuseum Brandts på Fyn

Kunstmuseum Brandts på Fyn er et af Danmarks mest besøgte kunstmuseer. Det ligger i Odense og huser en af landets største samlinger af dansk kunst fra det 19. og 20. århundrede. Kunstmuseet blev grundlagt i 1884 og har siden da været en vigtig del af byens kulturliv. I dag er museet et af landets førende kunstmuseer og tiltrækker besøgende fra hele verden. Kunstmuseet Brandts består af to hovedbygninger – den gamle bygning fra 1884 og den nye bygning fra 2006. Museet huser en permanent udstilling af dansk kunst fra det 19. og 20. århundrede samt en række midlertidige udstillinger af både dansk og international kunst. Kunstmuseum Brandts er et must-see for alle kunstinteresserede, der besøger den fynske by.

Louisiana Museum of Modern Art på Sjælland

Louisiana Museum of Modern Art på Sjælland er et af verdens førende kunstmuseer, der hvert år besøges af mange tusinde mennesker fra hele verden. Museet ligger i Humlebæk, 35 km nord for København, og har en af verdens største samlinger af moderne kunst. Louisiana Museum of Modern Art blev grundlagt i 1958 af Aage og Ingeborg Louis-Jensen og åbnede for offentligheden i 1960. I de følgende år udvidedes museet flere gange, og i 1999 blev der tilføjet en ny bygning, designet af den danske arkitekt, Jean Nouvel. Louisiana Museum of Modern Art har en samling på over 30000 kunstværker, der spænder over seks etager. Samlingen omfatter værker af kunstnere som Pablo Picasso, Henri Matisse, Andy Warhol, Jackson Pollock og many others. Museet har også en café og en restaurant, der ligger i den smukke have, som omgiver museet. Louisiana Museum of Modern Art har desuden tilknyttet en butik, hvor man kan købe plakater og tryk af de kendte kunstnere, som museet udstiller.

Andre kunstoplevelser i Danmark

Danmark byder på mange forskellige kunstoplevelser, og der er noget for enhver smag. Hvis man er til teater, kan man eksempelvis besøge Det Kongelige Teater, som ligger i hjertet af København. Her kan man opleve klassiske forestillinger som “Hamlet” og “Prinsessen på ærten”, men også moderne forestillinger. Det Kongelige Teater har dog ikke kun teaterforestillinger, men også ballet- og operaforstillinger, så hvis man er til en anden form for kunst, kan dette sted sagtens anbefales. Hvis man er mere til museer, så kan man besøge et af de mange museer Danmark har at byde på. Et af de mest kendte museer i Danmark er Louisiana Museum of Modern Art, som ligger ud til Øresundsstranden ca. 40 minutter fra København. Her kan man se en masse spændende moderne kunstværker fra både danske og internationale kunstnere. Udover at se på de flotte værker, så kan man også tage en tur rundt i den smukke have, som Louisiana Museum of Modern Art ligger i. Der findes altså rigtig mange forskellige kunstoplevelser i Danmark, så det er bare om at finde den type kunst du bedst kan lide, og så finde den oplevelse der passer bedst til dig.

Der er mange kunstattraktioner i Danmark, men vi vil udvælge nogle få. De bedste kunstattraktioner i Danmark findes mest sikkert på Statens Museum for Kunst og Louisiana.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.