Stelton

I mange årtier har Stelton A/S være én af de førende producenter herhjemme, der har udviklet og designet køkkenudstyr og tilbehør til hverdagen. Det er i særdeleshed stempelkanden og glas til varme drikke, der hører til virksomhedens kernesortiment.

Det danske designerfirma blev grundlagt tilbage i år 1960, og det har op igennem tiden samarbejdet med nogle af Danmarks mest respekterede formgivere – herunder Arne Jacobsen, Paul Smith og Erik Magnussen.

”Cylinda-Line”-kollektion er dén, der regnes for at være den mest ikoniske produktserie fra Stelton. Den er udviklet af Arne Jacobsen, og den er fortsat at finde i det store sortiment hos den danske designervirksomhed.

Lær mere om historien bag

I 1960 grundlagde Niels Stellan Høm og Carton Madelaire Stelton som et handelsselskab, der oprindeligt var tiltænkt at skulle sælge sportssko og møbler til hjemmet.

Det blev aldrig rigtig nogen succes, og grundlæggerne begyndte herefter at gå i en ny retning i forhold til, hvad deres selskab skulle beskæftige sig med i fremtiden.

De 2 grundlæggere etablerede et samarbejde med ”Danish Stainless”, der var i gang med at producere produkter til køkken og hjem i rustfrit stål. Nogle af de første produkter som virksomheden producerede, var en sovseskål, som kom til at få enorm succes både herhjemme og i udlandet.

Peter Holmblad blev administrerende direktør for de fusionerede virksomheder, og han havde i begyndelsen ansvaret for at lave kataloger, emballage og grafiske designs.

Han havde store ambitioner om, hvilke innovative produkter virksomheden skulle producere og lave i fremtiden. For at blive i stand til at realisere disse, opsøgte han sin stedfar – Arne Jacobsen.

Dette førte til, at der blev designet et kaffe- og thestel i rustfrit stål.

Det var begyndelsen på succesen for Stelton, og stellet blev startskuddet på Cylinda-Line serien. Cylinda-Line modtog i 1967 ID-prisen, der er den årlige designerpris, som gives af Designrådet.

Produkter til hus og hjem i fineste kvalitet

I tidens løb er der produceret mange innovative varer hos Stelton, som alle er skabt ud fra værdier om kreativitet, funktionalitet og kvalitet. I dag kan du finde produkter, som hører til følgende kategorier i det store sortiment:

  • Kaffe og The
  • Bordet
  • Servering
  • Boligen
  • Accessories

Det er i kategorien for ”Kaffe & The”, du finder den populære og ikoniske Stelton stempelkande/termokande. Den bliver forsat produceret i stort omfang, da den er funktionel, praktisk og smart designet. Stempelkanden er virksomhedens signaturvare, der findes i forskellige størrelser. Dens fortsatte popularitet skyldes især, at den er lavet i et smagfuldt og tidløst design, som vil bringe elegance både nu og mange år ud i fremtiden.

Den er skabt til at bringe glæde og fornøjelse både i hverdagene, og når der kommer gæster på besøg. Det smarte ved den er, at den er lavet i et kombineret design som både stempelkande og termokande. Når din kaffe har trukket den ønskede tid, skal filtret blot trykkes i bund, og du er klar til at servere varm og aromatisk kaffe for familien eller dine gæster. Du slipper således for at have flere kander derhjemme, som skal bruges til hhv. brygning og servering.

Vil du fuldende den smukke og moderne opdækning til middagsselskabet, kan du bruge krus og serveringsfade, der alle er lavet i højeste materialekvalitet.

Designfilosofien, der alle dage har været Steltons DNA

Arne Jacobsen har ikke kun været med til at forme og udvikle flere af virksomhedens klassikere. Den danske formgiver og møbeldesigner har også sat sit markante præg på Steltons designfilosofi. Der produceres hele tiden nye varer, der er videreudviklinger eller forbedringer af eksisterende produkter, eller som er helt nye typer af varer i sortimentet.

Det er blandt andet et krav for designet af nye varer, at de skal leve op til kundernes krav til funktionalitet og bæredygtighed. Det er enkeltheden og den skandinaviske minimalisme, der i størst omfang kendetegner produkterne til både køkken, stue og hverdagstilbehøret.

Det velkendte motto ”Less is more” er det, designerne den dag i dag har i baghovedet, når der produceres nye Stelton termokrus, eller når virksomheden er i færd med at udvikle en helt ny serier af varer.

Det er målsætningen hos den ambitiøse og respekterede, danske virksomhed at være førstevalget hos forbrugerne, som sætter pris på godt design, der er skabt til at højne livskvaliteten.

Dansk succes – international berømmelse

Det er ikke kun herhjemme, at Stelton er blevet en succes og et populært valg af brand, når der skal købes nye produkter til køkkenet og hverdagene. Virksomhedens mange produkter forhandles til mere end 50 lande både i og udenfor Europa.

Designvirksomheden har sin egen produktudviklingsafdeling og en enhed, der alene tager sig af kvalitetssikring.

Det gennemgående kundefokus og den store kærlighed til formgivning og innovative designs har ført til, at virksomheden også i løbet af de seneste år har modtaget priser for deres produkter og udvikling.

Stelton er blandt andet indehaver af priserne Special Mention GDA, Formland Design ward, Accent on Design Award, Observeur du Design og ID-pris.

Spændende produkter fra Stelton

Her finder du et udvalg af spændende produkter fra Stelton.