Rosendahl

Holder du af dansk designkunst, og sætter du pris på glas, service og køkkengrej i fineste kvalitet, er Rosendahl med sikkerhed en favorit hos dig. Den danske designvirksomhed har igennem flere årtier formet og fremstillet produkter, der er en stor del af danskernes hverdage.

Skåle, glas, knive, julepynt, krus og vaser er blot et lille udpluk af de varer, du finder i det brede sortiment.

Grundlæggelsen af det populære designhus

Erik Rosendahl er manden bag det kvalitetsbevidste designhus, som blev grundlagt i 1984. I de efterfølgende årtier gennemgår virksomhed en kraftig udvidelse og køber blandt andet rettighederne til Kay Bojesen træfigurer og starter import af Global knive, der regnes for at være de bedste på markedet.

Det er først i 1992, ar virksomheden starter egen designproduktion. Grand Cru serien hører til de ældste serier fra virksomheden, der blev lanceret i 1993. Det første produkt fra Grand Cru var en vinprop, der kom på det danske marked i 1993.

I 1997 starter virksomheden eksportafdeling, der tager sig af at sende varer til udlandet og formidle kontakter til udenlandske forhandlere.

Kærligheden til det enkle og tidløse design

Der er flere årsager til, at de elegante glasprodukter fra den danske designvirksomhed har været afholdt i flere generationer. Det er det stilrene og simple design, der er iblandt de mest indflydelsesrige faktorer bag kærligheden til skålene, glassene, karaflerne og de mange andre varer.

Rosendahl glas er designervarer, der sælges til gode priser, som alle har råd til. De enkle og smukke designs kan indgå i ethvert køkken uanset stil. Det er produkter, som er skabt til hverdagen.

Igennem de seneste 20 år har sortimentet taget til i forhold lancering af nye varer. Det skyldes til dels virksomhedens samarbejde med andre danske designerhuse samt opkøb af serier og varemærker fra andre brands. I dag finder du alt fra porcelænsstel over de udsøgte glasvarer til tilbehør og professionelt køkkengrej hos Rosendahl.

Det er ikke kun produkter til hjemmet og udstyr til køkkenet, der hører til virksomhedens smagfulde sortiment.

I 2005 etablerede virksomheden en smykkeproduktion, der har haft fokus på at lave tidløse og stilfulde ure til både mænd og kvinder.

Lær Rosendahl Design Group at kende

I 2005 gennemgik Rosendahl et generationsskifte, da grundlæggeren (Erik) overdrager den daglige ledelse af virksomheden til sin søn, Henrik. Erik beskæftigede sig i de efterfølgende 5 år med at forme og udvikle en koncern, der kunne offentliggøres i 2010. Siden dette år har den danske virksomhed heddet ”Rosendahl Design Group”, og den har flere selvstændige brands i porteføljen – herunder blandt andet Kay Bojesen og Holmegaard.

I år 2018 overtager den ekspanderende, danske virksomhed også rettighederne til Kähler Design og får derved i alt 9 brands i koncernen.

Eksklusivt samarbejde med Utzon

Utzon er navnet på en af Danmarks mest prominente familier og brands, når det kommer til storstilet arkitektur. Utzon var det allerførste brand, som Rosendahl begyndte at samarbejde med omkring udviklingen af ny brugskunst og kvalitetsdesigns. Dette skete tilbage i år 1999, hvor virksomheden indgik professionelt samarbejde med Lin Utzon.

Resultatet af samarbejdet var Filigran serien, som fortsat er populær i dag. Det mest kendte produkt fra den skønne serie er de små og dekorative lysestager af ornamenteret glas. På samtlige varer fra Filigran serien står Lin Utzons navn nederst eller i bunden af produkterne.

Da virksomheden i 2003 flyttede til et nybygget domicil i Hørsholm, var det arkitekten, Kim Utzon, der havde stået for tegningen af bygningen.

Genoplivning af Bjørn Wiinblads vidunderlige designunivers

Bjørn Wiinblad var en dansk maler og keramiker, der i løbet af sit virke har produceret flere tusinde genstande til de danske hjem. Han levede for kunsten, og hans grundlæggende filosofi var at lave designs, der bragte glæde og liv.

Han har blandt andet stået bag de ikoniske porcelænsplatter med skønne tegninger på, ligesom han har lavet grafiske værker og vaser. Det er de milde, glade og livsbekræftende motiver, der altid har kendetegnet Wiinblads designs.

Rosendahl har i mere end 20 år opkøbt danske brands og har givet dem mulighed for at leve videre i trygge og professionelle hænder.

I 2014 var det Bjørn Wiinblads livsbekræftende og glade univers, der fik en renæssance. Rosendahl lancerede en stor serie bestående af produkter i form af kollektionen ”Bjørn Wiinblad Design”. Fra denne store kollektion kan der blandt andet købes de velkendte porcelænsplatter, charmerende servietter, fyrfadsstager og juledekoration. Fælles for alle varerne er, at de lavet med Wiinblads let genkendelige motiver og glade farver.

Særligt om Rosendahl Grand Cru

Det har alle dage været den smukke og stilfulde Grand Cru serie, som de fleste danskere har forbundet den danske designvirksomhed med.

”Grand Cru” er fransk betegnelse, der betyder ”stor vingård” eller ”stor vinmark”. Dette refererer til, hvad der var de første produkter i den eftertragtede serie – vinprop og tilhørende glas.

Danskerne forelskede sig prompte i de enkle, tidløse og glamourøse glasvarer, der var lige så anvendelige til festlige anledninger, som de var til dagligdagen. I dag indeholder den populære serie mere end 140 effekter i alt. Du kan købe alt fra skåle, opbevaringsglas, vinglas, specialglas, kander, lysestager, karafler og en masse andre varer, der alle er fremstillet i samme smukke look.

Det er ikke kun glas, der er det eneste materiale i Grand Cru serien. Rosendahl anvender også porcelæn, plastik og rustfrit stål til fremstillingen af varer, der er skabt til at holde år efter år.

Køb Rosendahl glasfad, tallerkener og andre produkter på tilbud

Det er en stor fordel for dig som forbruger, at den ambitiøse og innovative virksomhed hvert år fremstiller nye varer. Det er med til at skabe fornyelse i sortimentet, og det er med til at udvide dine valgmuligheder.

Når du handler direkte fra virksomhedens webshop, kan du finde et stort produktudvalg, der er sat ned i pris.

Det er kvalitetsvarer, der intet fejler, men som der ikke er plads til i sortimentet, når der kommer nye varer til. Rosendahl tallerkener, service, pynt og glas er at finde i stort set alle danske hjem. Det er smagfuldt, funktionelt og budgetvenligt tilbehør, der kan mixes med produkter fra andre designerbrands.

Spændende produkter fra Rosendahl

Her finder du et udvalg af spændende produkter fra Rosendahl.