Le Creuset

Le Creuset er blevet et af de mest populære brands herhjemme, når det kommer til at købe charmerende gryder i bedste kvalitet. Den franske producent er kendt for deres skønne og farverige støbejernsgryder, der kan købes i mange forskellige størrelser og varianter.

Den franske virksomhed har i knap 100 år eksperimenteret med og udforsket mulighederne for at lave hverdagsprodukter, der skaber værdi i hvert et hjem.

Unikt partnerskab

Tilbage i 1925 mødte 2 visionære og innovative designere hinanden til en messe i Bruxelles. Tilfældigvis var den ene specialist i støbning, mens den anden havde dybdegående kendskab til at arbejde med emaljering. De gik sammen i et professionelt samarbejde, og efter få år havde de fundet frem til at lave emaljeret støbejern, der kunne bringe farve ind i køkkenerne.

Det var designerduoen Octave Aubecq og Armog Desaegher, der var hjernerne bag det banebrydende koncept med at lave rustikke og holdbare gryder i de dejligste farver. I begyndelsen etablerede de sig i en stor produktionsbygning i en lille landsby cirka 2 timers kørsel fra hovedstaden Paris. Her kunne de eksperimentere, designe, udvikle og formgive med masser af plads omkring sig.

Det smarte ved den afsidesliggende placering var, at fabrikken ikke var til gene for mennesker, og at den lå tæt på en transportvej.

Dette gjorde det let og smidigt at få fragtet de materialer og ressourcer til fabrikken, som var nødvendige for at kunne støbe gryder.

Op igennem tiden er der skabt og anvendt forskellige farver, der har fået hver deres navn af den franske virksomhed.

Den første Le Creuset gryde

Det har alle dage været de rustikke og charmerende gryder, der har været Le Creusets mest populære produkt. Den allerførste gryde, der blev skabt, var lavet i en varm, orange farve. Farven, der siden er blevet virksomhedens mest kendte nuance og signaturfarve.

Gryderne havde (og har fortsat) et helt unik spil i farven. Det er kendetegnende for produkterne, at farven changerer i overfladen. Det vil sige, at selvom en gryde er orange (eller ”Volcanic” som nuancen hedder), så skifter den både mellem orange og røde farver på produktet.

Det er særligt dette look, der gør, at mange mennesker i dag elsker de enestående gryder, der er med til at bringe liv og personlighed ind i køkkenet.

En virksomhed, hvis produkter er formet af og med tiden

Når der kigges tilbage på en række af Le Creusets produkter – alt fra Le Creuset krus til Le Creuset fad – vil det særligt være farverne, der er med til at minde om den historie, som produkterne har været en del af.

Mens det var den varme, orange farve, der var mest afholdt i 1930’erne, var det andre nuancer, der kom til at dominere støbejernsprodukterne senere hen.

I de glade 60’er var det den markante, gule farve, der blev brugt hos den franske fabrik af støbejernsprodukter. ”Elysee Yellow” er navnet på den gule farve, som blev et hit både i Frankrig og andre lande i Europa. På dette tidspunkt havde den franske virksomhed fået sig etableret og var i gang med at sælge deres produkter til andre lande udenfor Europa.

Det var stjernen og Hollywoodskuespilleren Marilyn Monroe, der var med til at udbrede kendskabet til den franske virksomheds produkter i hjemlandet USA.

Hun elskede ”Elysee Yellow” og nåede at samle en masse støbejernsprodukter, der i 1999 blev solgt på auktion i New York. Her blev Monroes totale samling af Le Creuset varer solgt til 25.300 dollars, hvilket svarer til cirka 160.000 danske kroner.

Le Creuset i dag

Igennem de seneste 50 år er den franske succesvirksomhed i stigende grad blevet kædet sammen med det at lave god mad. Dette skyldes, at flere prominente tv-stjerne og kendte kokke har taget de praktiske og modstandsdygtige gryder og fade til sig.

Den første kendis, der var med til at lave sammenhængen mellem de emaljerede støbejernsprodukter og sund mad, var Elizabeth David, der var kendt for at udbrede kendskabet til Middelhavskøkkenet i England. Elizabeth David var en af datidens mest afholdte og respekterede madlavningsforfattere, der var en del af at starte den bølge, som senere blev til ”tv-køkken”.  Via sit forfatterskab var Elizabeth David med til at gøre Le Creuset populær i hele Storbritannien.

I dag kan du købe de elskede og funktionelle støbejernsgryder i isenkræmmere og på nettet.

Mere end kun gryder i skønne farver

Det er ikke kun de bastante gryder i forskellige størrelser, Le Creuset står bag.

Den franske virksomhed har i en halv generation også produceret stegeso, tilbehør, pander og andet køkkengrej. Uanset hvilken farve du er til, kan du indrette dit køkken med grej, der er skabt til at holde i flere årtier.

Du kan blandt andet vælge følgende produkter og tilbehør til både køkken og servering fra Le Creuset:

  • Gryder, kasseroller, grillpander, pander og endda Le Creuset stegeso
  • Kopper og krus
  • Opbevarings- og redskabskrukker
  • Serveringsfade, tallerkener og skåle
  • Tilbehør (salt- og peberkværne, bordskånere og kedler)

Det store udvalg er med til at afspejle populariteten omkring de rustikke og elegante produkter, der aldrig forgår. Uanset om du har et moderne eller et klassisk køkken, kan du få masser af glæde af dit køkkengrej i emaljeret støbejern.

Limited editions tilbud og rabatter hos Le Creuset webshop

Det kan svare sig at besøge den franske virksomheds webshop, når du vil have de seneste nyheder og de bedste priser på kvalitetsprodukterne. Du finder de eftertragtede varer på outlet, ligesom du kan få unikke designs i form af limited editions tilbud.

Har du allerede en eller flere produkter, kan du komme til at udvide din beholdning af pander, tallerkener, skåle og tilbehør, når du handler på tilbud.

Det er ikke kun de flotte designs, du får glæde af, når du vælger Le Creuset kedler, gryder eller andre produkter. Du får tilbehør, service og køkkenudstyr, der kommer til at få stor værdi for dig i hverdagen.

Støbejern er ét af de mest modstandsdygtige materialer, der anvendes til produkter til servering og madlavning. Det er så godt som umuligt at slide det hårdføre materiale op. Du får på den måde masser af kvalitet for pengene, og du får udstyr, der kommer til at gøre det mere tilfredsstillende og inspirerende at lave lækker og god mad i fremtiden.

Spændende produkter fra Le Creuset

Her finder du et udvalg af spændende produkter fra Le Creuset.