Kähler

Den danske designvirksomhed, Kähler, går mere end 150 år tilbage i tiden. Den blev startet tilbage i år 1839, da Herman J. Kähler (En holstensk pottemager) bosatte sig i Næstved. Han kom fra Tyskland og ønskede at etablere en virksomhed, der skulle beskæftige sig med at skabe kakkelovne.

Det var primært de varmende ovne, der var virksomhedens kerneprodukt i de første mange år. Det var først, da sønnerne til grundlæggeren af den danske virksomhed overtog keramikværkstedet, at de ikoniske og populære Kähler vaser kom til.

Fra kakkelovne til dansk keramikdesign i verdensklasse

Det var i 1872, at Hermans sønner, Herman August og Carl Frederik, overtog den lille, familieejede virksomhed. Carl Frederik fortsatte med at lave kakkelovne og videreførte den tradition og det produkt, som hans far havde udviklet.

Herman August havde derimod andre tanker og visioner for virksomheden. Han var en berejst og ambitiøs, ung mand, som ville skabe designprodukter. Han begyndte tidligt at eksperimentere med kunstnerisk formsprog, når han lavede keramiske produkter.

Det er Hermen August, vi i dag kan takke i forhold til det smukke, enkle og enestående look, som særligt Kähler vaserne er kendt og elsket for.

Eftersom det er ham, der var udvikleren af den keramik og det design, vi kender i dag, er det også hans signatur (”HAK”), der findes under bunden på hovedparten af alle produkter fra den danske keramikvirksomhed.

Overdragelsen af den familieejede virksomhed

Fra begyndelsen af 1830’erne og indtil 2008 tilhørte keramikproduktionen Kähler familien.

I 2008 blev samtlige rettigheder købt af arkitekten og entreprenøren, Frantz Longhi, der siden overtagelsen har ført det danske designerbrand til top i Skandinavien.

I dag produceres der en række forskellige produkter fra Kähler, som sælges til lande i hele Norden.

Selv for 100 år siden var keramikbrandet respekteret og elsket. Dets keramik deltog blandt andet på verdensudstillingen i Paris i 1889, og det hyggelige keramikværksted var dengang samlingspunkt for flere af Danmarks kunstnere, herunder den danske maler og keramiker Svend Hammershøi samt arkitekten Thorvald Bindesbøll, der står bag formgivningen af etiketterne på Carlsberg Pilsnere.

Eftertragtede produkter til køkken i nordisk stil

Det er de rene linjer, den enkle stil og de smagfulde designs, der har været og fortsat er med til at gøre keramikprodukterne fra den danske virksomhed så populære og afholdte.

For mange danskere ligger DNA’et i de markante linjer, som findes på de eftertragtede vaser.

Den danske keramikvirksomhed står bag flere elskede serier, som findes i mange hjem.

Det gælder blandt andet:

  • Hammershøi
  • Ursula
  • Kontur
  • Omaggio

Det charmerende ved ”Hammershøi”-serien er, at den hører til de ældste Kähler designs. Serien er lavet med inspiration fra de designs, som keramikeren Svend Hammershøi producerede, da han havde sin gang på værkstedet i Næstved. ”Hammershøi” er det enkle design i hvidt look, der er dekoreret med de skønneste motiver, der passer til forskellige højtider og sæsoner.

”Ursula” er serien, der særligt henvender sig til det moderne hjem. Det er produkter i farvede designs og med bløde og runde former. ”Ursula” er iblandt de serier, der indeholder flest keramikprodukter. Det er muligt at sammensætte et helt stel med Ursula, der indeholder både krus, tallerkener, skåle og kopper i forskellige glade helfarver.

”Kontur” er den smagfulde og dekorative serie, der udelukkende består af små vaser. Som navnet på serien meget passende fortæller, så er vaserne lavet med særlige konturer og former, der gør dem til designobjekter i sig selv. Vaserne kan stå alene, eller de kan sammensættes i forhold til former eller farver på kryds og tværs.   

Særligt om de populære Kähler Omaggio vaser

Da Frantz Longhi overtog rettighederne til den danske keramikvirksomhed i 2008, blev det markeret med lanceringen af dén serie, der skulle vise sig at blive en kæmpesucces blandt danskerne.

”Omaggio” er serien, der indeholder de ikoniske vaser med de brede striber på tværs i forskellige farver.

Siden de første vaser i varierede størrelser kom på markedet, er Omaggio-serien blev udvidet og udviklet.

I dag kan du købe skåle, lysestager og ikke mindst de bedårende julekugler, der alle sammen er lavet i samme smukke designs.

Omaggio hører til de mest populære serier. Den består af produkter, der kan sammensættes på kryds og tværs, og som kan skabe charme og skønhed i hjemmet hele året rundt.

Køb Kähler på udsalg flere gange i løbet af året

Der kommer hele tiden nye designprodukter til hos Kähler. Virksomheden indgår løbende nye samarbejdsaftaler med nogle af de mest velansete kunstnere og formgivere, og således udvikles der konstant nye designs. Dette har stor betydning for dig, som sætter pris på vaser, kander og pynteobjekter med de skønneste, skandinaviske udtryk.

Når der lanceres nye serier eller nye varer, sættes et udvalg af forrige sæsons designs på udsalg. Dette giver dig unik anledning til at købe Kähler keramik på tilbud og derved spare mange penge.

Du kan købe keramikken både på nettet og i de fysiske butikker. Der er isenkræmmere over hele landet, der forhandler et større udvalg af nogle af de mest elskede serier.

Kähler er tidløs og uforgængelig keramik, der opretholder sit smukke ydre årti efter årti.

Kähler jubilæumsvasen der blev til et eksklusivt samleobjekt

I anledning af design- og keramikvirksomhedens 175års jubilæum i 2014 blev der skabt en særlig jubilæumsvase, der skulle markere begivenheden. Selvom det var forventet, at vasen med de brede guldstriber ville blive populær, kom jubilæumsvasen til at være genstand for mange avisoverskrifter i tiden omkring dens lancering på det danske marked.

Den blev i detailhandlen solgt for 349 kroner, men som følge af populariteten kom den på auktion op i priser på omkring 5.000 kroner.

Jubilæumsvasen fra 2014 regnes i dag for at være én af de mest eftertragtede designs fra Kähler. Det er ikke længere muligt at købe vasen i butikkerne, og den er derved blevet til et samleobjekt, som har høj værdi.

Kähler julepynt til ethvert hjem

Igennem de seneste år er det særligt julepynten i form af kugler, der er blevet populær hos keramikvirksomheden. Du finder ophæng og julekugler i flere af de elskede serier, så du kan matche din pynt til jul med den keramik, du allerede har stående i hjemmet.

Foruden de charmerende kugler kan der også købes julestel og julekrus. ”Hammershøi” er den serie, der består af mest julepynt. Der er både Kähler tallerkener, stel, fade og skåle, som er dekoreret med søde motiver i form af grangrene, flettede julestjerner, nøddeknækkere, snemænd og trommer.

Spændende produkter fra Kähler

Her finder du et udvalg af spændende produkter fra Kähler.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.