Jamie Oliver

De fleste mennesker kender formentlig Jamie Oliver fra de mange madlavningsprogrammer, som i flere år har været vist på dansk TV. Oliver er født i 1975 i Essex, England, og har i årtier været afholdt og kendt fra de mange programmer, som har været med til at skabe interesse for at lave sund mad hos både englænderne og hos mennesker fra andre nationer.

Den britiske kok og kogebogsforfatter har i dag sit eget website, hvor han lægger opskrifter op, og hvor han inviterer børn og unge med ind i sit køkken.

Missionen om at højne sundheden hos børn og voksne

Det var ønsket om at skabe en sundere livsstil hos de engelske familier, der oprindeligt var Jamie Olivers afsæt for at bevæge sig ind i TV-verdenen og lave programmer om fødevarer og madlavning.

Samme fokus har den energiske og karismatiske studievært i dag. I dag formidler han viden om råvarer, ingredienser og fødevarer via sit website.

Her findes der gode råd til at lave sunde og holdbare kostændringer, og du kan få fif og gode råd til at igangsætte og opretholde det langvarige vægttab.

På hjemmesiden kan alle og enhver få glæde af de inspirerende retter og opskrifter, som ligger frit tilgængelig.

Jamie Oliver opskrifter er blot en del af det madlavnings- og sundhedsunivers, som den britiske kok har skabt sig igennem de seneste knap 20 år. Oliver har en helhedsfokusering på det at lave sund hverdagsmad. Det vil sige, at han ikke kun lægger fokus på at tilbyde nærings- og vitaminrige opskrifter, men at han samtidig sørger for at gøre det let for alle at kunne tilberede maden.

Dette sker blandt andet igennem de mange videoer, som frit kan ses på hjemmesiden, hvor kokken guider om tilberedningsproces for en stor del af de mange opskrifter.

Køb Jamie Oliver gryder og pander

Foruden opskrifter og hjælpsomme instruktionsvideoer laver Jamie Oliver pander og gryder, som er skabt i henhold til at gøre madlavningen til en leg – også i hverdagen.

Det særlige ved gryderne er, at de er lavet i ekstra, stærke materialer, så de kan bruges igen og igen i mange år frem. De giver masser af kvalitet og anvendelsesværdi, og de kan købes både i sæt og som enkeltvise produkter. En yderligere fordel ved de moderne og funktionelle kvalitetsgryder er, at de kan bruges på alle typer af ovne (både induktion, gas og keramiske udgaver).

Med den praktiske non-stick belægning på både gryder og pander slipper du for genstridige rester af mad, der har brændt sig fast på bunden, og som kan være umulig at fjerne skånsomt igen.

Selvom Jamie Oliver er et britisk brand, kan du købe alle de populære produkter og det eftertragtede køkkengrej herhjemme. Der er flere af de førende isenkramforhandlere i Danmark, som fører et bredt sortiment af gryderne i forskellige størrelser.

Du finder også de ergonomiske Jamie Oliver knive, der er designet i forskellige udgaver, så du finder en variant til både kød, grønsager og brød.

Jamie Oliver grilltilbehør til både gas- og kulgrill

Har du mistet coveret til din kulgrill? Eller er du træt af at vende pølser og bøffer med en gaffel? Iblandt det store produktsortiment fra Jamie Oliver finder du en særskilt kategori for tilbehør til grill.

Her kan du blandt andet vælge følgende redskaber og funktionelt udstyr til grillmadlavningen:

  • Barbecue cover
  • Grilltang
  • Smokerbox
  • Kyllingeholder
  • Stegetermometer
  • Grillbørste til rist
  • Grillbestik
  • Burgerpresser

Produkterne og det specialdesignede tilbehør bærer præg af den nation, som Oliver er en del af. Englænderne anvender grill i stort omfang, og i mange familier er grillen den madlavningsform, som anvendes, så længe vejret tillader det.

Det er kendetegnende for den ambitiøse kok og sundhedsvejleder, at han laver tilbehør, som giver en reel, praktisk værdi for forbrugerne. Derfor er der mange specialvarer at vælge imellem til netop grillmaden.

Fremfor at stege de sædvanlige pølser og hvidt brød gør grilltilbehøret fra Jamile Oliver det nemt og enkelt at lave kylling og stegte grønsager på grill.

Det særlige fokus på børns sundhed

Madlavning har været omdrejningspunktet for hele Olivers liv. Han begyndte at lave mad som 8årig i forældrenes pub, The Cricketers (Essex). Da han havde færdiggjort skolen, valgte han at rejse til London for at komme i lære som kok. Det var i sin læretid på den populære og berømte café, River Café, at han en dag blev opdaget af et produktionsselskab, der ønskede at caste ham til at være vært på madlavningsprogrammer.

Dette førte til serien ”Det bar’ mad”.

Der er efterhånden mange kokke og konditorer, som har fundet deres vej til TV. For de fleste af disse madlavningseksperter er det den voksne målgruppe, der er i fokus og dem, de henvender sig til.

Sådan er det ikke med Oliver. Den britiske og sympatiske TV-kok har børnene som fokuspunkt for mange af sine udsendelser og videoer. Hans filosofi er, at de gode vaner og sunde traditioner skabes i løbet af barndommen, og derfor er det centralt for de engelske børn at have en god rollemodel, der gør det lækkert, spændende og inspirerende at bringe flere grønsager på middagsbordet.

Få inspiration til en sundere livsstil med Jamie Oliver bøger

Det er ikke kun den engelske befolkning, der kan få glæde af såvel kogebøger som sundhedsbøger fra Olivers side. Mange af kokkens bøger om sundhed, næring og madlavning er oversat til dansk, så både unge og voksne kan få glæde af dem herhjemme.

I løbet af sin indholdsrige karriere har TV-kokken skrevet 7 bøger om mad og det at leve mere ’grønt’. Derudover har han udgivet omkring 16 køgebøger (som alle er blevet bestsellere). Bøgerne kan købes både på nettet og i de fleste danske boghandler. De er oversat til mange forskellige sprog, så inspirationen kan komme en hver nation til gode.

Bøgerne koster ikke mere end omkring 100-300 kroner pr. styk, og de kan være den perfekte gave til én, du ved, har drømme om at bringe de sunde fødevarer og naturlige råvarer ind i hjemmet i større omfang.

Det er hverdagsmaden, der er det primære fokuspunkt i bøgerne.

Du får gode råd og fif til at bringe de ingredienser i spil, du formentlig allerede har i køkkenet. Det er budgetvenlig og børnevenlig mad, som ikke tager lang tid at lave.  

Passion, drivkraft og høje ambitioner om en sundere verden og større livskvalitet

Selvom den engelske kok og TV-stjerne ikke laver lige så mange programmer og udsendelser i dag, som han gjorde op igennem 00’erne og 2010’erne, er han fortsat lige så ambitiøs og aktiv på madlavnings- og sundhedsfronten i dag.

Oliver har igennem de seneste år sat øget fokus på global sundhed. Dette har ført til, at han har skabt Jamie Oliver Food Foundation og den årlige Food Revolution Day (der er en national ”sundhedsdag”, hvor der sættes spotlys på de lokale råvarer, som findes i naturen og nær din bopæl).

Spændende produkter fra Jamie Oliver

Her finder du et udvalg af spændende produkter fra Jamie Oliver.

Læs mere »

Forlag: Lindhardt og Ringhof, Forfatter: Jamie Oliver, Indbinding: Indbundet, Sprog: Dansk, 320 siderKeep it simple! Man kan sagtens lave mad super god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. I Jamie Olivers nye kogebog handler det om kvalitet frem fo

Læs mere »

Vi har alle sammen en tendens til at købe de madvarer, som vi plejer at købe, og som vi kender. Og når vi købt dem, har vi en tendens til at tilberede dem på ganske få forskellige måder. Men her kommer Jamie Olivers nye bog os til hjælp. Han har valgt 18

Læs mere »

"Det handler om at lave virkelig god, velsmagende mad, som bare er uden kød." – Jamie OliverHvad enten man vil tage en eller to kødfrie dage om ugen eller man vil leve vegetarisk, er her er masser af inspiration til kødfrie måltider med

Læs mere »

Stegepande, 28 cm, non-stick belægning med titaniumforstærkning, termosignal, dyb form, ovnfast op til 210 °, velegnet til alle typer kogeplader. <br> Stilfuld gryde i rustfrit stål, perfekt til servering lige fra komfur til bord. Imponerer

Læs mere »

Grydesæt i 6 dele, 1,6 l kasserolle med låg, 3 l gryde med låg, 5,3 l gryde med låg Lækkert grydesæt i 6 dele. Disse fine Premium Hard Anodized aluminiumsgryder fra Tefal Jamie Oliver er super slidstærke gryder. De er udformet i en elegant børstet finish

Læs mere »

Stegepande, 24 cm, tåler opvaskemaskine, sort <br> Denne gryde er fantastisk til vigtige opgaver som blødgøring af løg, stegning af bacon eller sårende fisk – og det viser sig også perfekte omeletter og pandekager! Brug det til at stege fris

Læs mere »

Gryde, 18 cm, 2,1 l, opvaskemaskine sikker, sort <br> Denne lille gryde er en super alsidig hæfteklamme, der får dig tildækket i køkkenet. Brug det til at omdanne favoritopbevaringsbordfavoritter til stor komfortmad såsom hjemmebagte bønner

Læs mere »

Gryde, 20 cm, 3,0 l, opvaskemaskine sikker, sort <br> En super alsidig hæfteklammer til ethvert køkken, brug denne gryde til at tilberede friske grøntsager, perfekt pasta og dejlig fluffy ris. Reserver lidt stivelsesholdigt pastakogevand ind

Læs mere »

Jamie Oliver Everyday SS – Sautepande 25 cm. Gryden er højkvalitets til daglig madlavning. Den har slidstærks hårds anodiseret ydre for lang holdbarhed.Rustfri stål nittede håndtag til sikrere håndtering. Kan anvendes på alle varmekilder, og i ovn op til

Læs mere »

Jamie Oliver Everyday SS Kasserolle 16 cm / 1,4 l

Læs mere »

Kogegryde med dække, 24 cm, ikke-klæbende, rustfrit stål

Læs mere »

Stegepande, 28 cm, non-stick coating, holdbar, sort Disse non-stick redskaber er nemme at bruge, kan fortsætte med induktion, så de er ideelle til daglig madlavning. De er nemme og hurtige at rengøre takket være non-stick belægningen ind og ud

Læs mere »

Jamie Oliver Premium SS Stegepande 28 cm i rustfri stål. Panden har Titanium non-stick belægning med Ultra-holdbar non-stick coating forstærket med titanium partikler. Panden har lang holdbarhed, kan anvendes på alle varmekilder og har gummibelægning unde

Læs mere »

Jamie Oliver Premium SS Gryde 20 cm, 3,0 L, Gryden har lang holdbarhed og kan anvendes på alle varmekilder. Kan anvendes i oven op til 210° C

Læs mere »

Stegepande, 24 cm, thermo spot

Læs mere »

Stegepande, 28 cm, termospot

Læs mere »

Gryde, 5,2 liter, 24 cm, ovnfast

Læs mere »

Jamie Oliver Everyday SS Gryde 20 cm / 3,0 l<br>Denne gryde gør madlavningen let. Den har en tyk bund, der holder rigtig godt på varmen. Belægningen i rustfrit stål er hård nok til daglig brug, opvaskemaskine og så ser den godt ud på kogepla

Læs mere »

Jamie Oliver Everyday Steel stegepande fra Tefal. Belægningen har en titan-partikleret behandling som gør stegepanden nem at rengøre og slidbar. Den har termospot som lyser rød når den er varm.

Læs mere »

Kan anvendes på alle varmekilder, og i ovn op til 260° C.Panden tåler opvaskemaskine.Fåes i 3 størrelser 24, 26 og 28 cm

Læs mere »

Stegepande 28 cmTitanium non-stick belægningKan bruges på alle komfurtyperThermospot – viser når panden er klar

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Læs mere »

Nyd hurtige og nemme retter! Silikonehåndtaget giver et behageligt og sikkert greb, og det bliver aldrig varmt, og Thermo-Signal™-teknologien angiver, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur, så du ikke længere behøver at gætte.

Tefal Jamie Oliver Premium
Pris: 264,00  
Læs mere »

Stegepande, 26 cm, ikke-klæbende, rund, børstet, gray anodized standard

Læs mere »

Lækker grillpande fra populære Jamie Oliver. Panden måler 27×23 cm.