3 kreative hobbyer du let kan komme i gang med

3 kreative hobbyer du let kan komme i gang med

Om vinteren kan det tit være svært at komme udenfor og være lige så aktiv som man plejer. Måske er nogle fritidsinteresser, sportsgrene og hobbyer også sat på pause indtil dagene bliver lysere og varmere, og netop derfor er det vigtigt at have noget man kan tage sig til indendørs. Der findes heldigvis et hav af hobbyer for den kreative type, der vil kaste sig ud i en hyggelig hobby, der kan foretages indenfor og fylde de ellers lange vinteraftener. Denne artikel giver 3 gode bud på kreative hobbyer du let kan komme i gang med.

Tegne og male

Den første mulige hobby er at tegne eller male. Det er noget der kræver minimalt udstyr og som kan gøres stort set alle steder. Du kan sidde i sofaen og tegne mens du ser en god film, skitse i notesblokken på hjemmekontoret, eller sætte et staffeli op i stuen. Kun fantasien sætter grænser. Det er også en perfekt hobby til dig, der finder det afslappende og beroligende at arbejde med farver og mønstre, og det kan have en næsten meditativ effekt at sidde og tegne på papiret. Derudover kræver tegning og maling ikke nogen tidligere erfaring, og du kan gøre det både som komplet nybegynder og garvet maler. Så længe du er åben overfor udfordringen og gør dit bedste. Før du begynder skal du dog bruge noget at tegne eller male med, for eksempel farveblyanter, der både kan bruges til at skitsere og øve dig før du går i gang med malingen, men også kan udgøre hele din tegning og skabe mønstre og motiver i smukke farver. Det er også en hobby du kan inkludere dine børn eller partner i, og specielt børnene vil uden tvivl elske at udfolde deres kreativitet med farveblyanter eller fingermaling. Hvem ved, måske får du et uundværligt kunstværk ud af det.

Strikke

At strikke er blevet en utrolig populær hobby de seneste par år. Overalt på nettet og på de sociale medier er der dukket et hav af opskrifter og mønstre op på alt fra elegante og moderigtige sweatre, sjove sokker og halsedisser, til karklude, vanter og tørklæder. Opskrifterne er lette at gå til og følge, og du kan derfor sagtens kaste dig ud i denne her hobby, hvis du aldrig har holdt en strikkepind før. Derudover findes der massere af hjælpevideoer på youtube, der kan guide dig igennem teknikker og konstruktioner. Strikning er også en god hobby hvis du kan lide at bruge dine hænder, eller hvis du leder efter noget du let kan tage dig til mens du ser en film eller en god serie. At strikke giver også en unik tilfredsstillende følelse, da du laver noget funktionelt og flot, der enten kan bruges i hjemmet eller af dig selv. Du kan selvfølgelig også glæde andre med dit strik og forsyne hele familien med uldsokker.

Keramik

En sidste hobby at give sig i kast med er keramik. At arbejde med ler og med at dreje keramik og både en sjov, udfordrende og til tider frustrerende hobby. Den kræver en smule mere udstyr end maling og strikning, men der findes efterhånden mange cafeer og værksteder hvor du kan prøve kræfter med drejehjulet. Mange steder tilbyder også keramik kurser hvor du kan lære de mange teknikker og måder at udsmykke din keramik på. Når du først har mestret de basale teknikker er det dog en fantastisk hobby, der for alvor sætter dine hænder og din kreativitet på arbejde, og du kan skabe mange smukke kunstværker til dit hjem i form af skåle og vaser, men også lave kaffekrus og potter du kan bruge til dagligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.